v
DEVELİ SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ - SAĞLIK YÖNETİMİ
Sira No 
Aciklama 
1Lisans programına edindiği bilgiyi entegre biçimde kullanarak uzmanlık düzeyinde uygulamalı güncel bilgiyi sahiptir ve çalışmalarını bireysel ya da bir ekip üyesi içerisinde etkin olarak yürütür.
2Öğrenciler, ulusal ve uluslararası düzeyde sağlık ve sağlık hizmet sunucularının performansını planlamak, organize etmek, yönlendirmek ve eleştirel bir yaklaşımla iş dünyası ve yönetimle ilgili temel bilgileri kullanarak teorik ve uygulamalı bilgileri bilir ve kullanırlar
3Sağlık sistemi örgütlenmesinin alt bölümleri ve bu bölümlerde çalışanları tanır, çalışanların görev yetki ve sorumlulukları konusunda bilgi sahibi olur.
4Sağlık ve işletmecilik alanlarına yönelik ortaya çıkması muhtemel sorunları bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak önceden sentezler veya mevcut bir sorun/sorunlar ile karşılaşılması durumundan lider görevi üstlenerek problemi tüm olası etkileri ile saptama, ölçme ve çözüm yöntemleri geliştirir.
5Sağlık yönetimi alanında kazanılan teorik ve uygulamaya dayalı bilgileri hastanelerde veya diğer sağlık kurum ve kuruluşlarında karşılaşılan bilgilerle karşılaştırarak eleştirel bir yaklaşımla değerlendir ve diğer disiplinlerdeki çalışanlara doğru bilgiyi aktarmayı ilke edinir.
6Sağlık kurumları yönetimi konusundaki bilgi ve becerilerini ilgili kurumların yönetim, üretim, insan kaynakları, finans, muhasebe, pazarlama, hasta ve halkla ilişkiler, kalite ve hasta güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi teknolojileri, sağlık sigortacılığı vb. alanlarında uygular
7Alanı ile ilgili güncel bilgi ve becerileri disiplinler arası etkili iletişim yoluyla çalışanlara aktarır ve kurumun amaçlarını gerçekleştirmek için tüm çalışanların fikirlerini tartışabileceği ortam oluşturarak çözüme katkı sunar.
8Sağlık alanında yönetimsel ve karar destek süreçlerinde ilgili bilimsel bilgiyi elde edecek bir yabancı dil ile B2 düzeyinde yazılı ve sözlü iletişim kurar.
9Alanın gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
10Yönetim felsefesini ve yönetimin fonksiyonlarını her bir birime uygun olacak biçimde yönetim uygulamalarına yansıtır.
11Finansal tabloları ve muhasebe kayıtlarını analiz ederek alanında değerlendirmede bulunur ve kurumun hedefleri ve politikalarını belirlemede bu verileri birleştirir.
12Sağlık kurumlarında yürütülen faaliyetlerin insan sağlığını doğrudan ilgilendirdiği bilinciyle sağlığın korunması ve geliştirilmesinde güncel bilgiye ulaşmak adına ülkeler arasında karşılaştırma yapar ve sağlık politikası düzenlemelerinde katkıda bulunur.
13Birey olarak dış görünüm olumlu tutum ve davranışlarıyla kuruma örnek olur; sürekli gelişme ve değişime açıktır.